17. 5. 2023 - Design

Pracovní židle ARCUS byla poprvé představena na loňském říjnovém veletrhu Orgatec. A už tam svým neobvyklým designem přitáhla pozornost nejednoho návštěvníka.

O této a dalších dvou novinkách v sortimentu LD Seating jsme Vám již psali v našem Blogu dříve. Židli jste si také mohli poprvé prohlédnout a vyzkoušet v říjnu loňského roku na mezinárodním veletrhu Orgatec, kde slavila velký úspěch.

Nyní se židle ARCUS z dílny designéra Martina Ballendata může pochlubit také prestižním mezinárodním oceněním Red Dot Design Award v kategorii Office Design & Equipment. O toto ocenění se ročně uchází tisíce produktů. O to větší radost máme, že se židle ARCUS v silné konkurenci zařadila po bok židličky TRIVI, která cenu získala v loňském roce.

„Zásadním prvkem židle ARCUS byl už od první skici její výrazný oblouk, který harmonicky přechází do účelně navrženého rámu opěradla se síťovinou. Oblouk zároveň nabízí funkci manipulační rukojeti, a navíc dodává opěradlu jedinečný charakter. Z profilu tvoří opěradlo klasické harmonické zakřivení tvaru S se zvýrazněným prohnutím bederní páteře a s lehkou oporou ramen. Hlavním úkolem bylo sloučit obě linie (profil tvaru S a přirozeně začleněný oblouk při pohledu zezadu) do esteticky působivého celku. Díky tomu, že jsem se zaměřil na křivky připomínající ladné ženské tvary, jsem z návrhářského hlediska dosáhl citlivého a harmonického přístupu. Mužských prvků je už na světě dost,“ popisuje proces designování židle Martin Ballendat.

Židle ARCUS bude zařazena do prodeje v první polovině června.

Zaujaly Vás novinky ze série ARCUS nebo hledáte jiný model? Sortiment sedacího nábytku od LD Seating si můžete prohlédnout v našem e-shopu. Nebo zajděte do naší prodejny K + V Interier v Českých Budějovicích, kde Vám s výběrem rádi poradíme. Kontaktovat nás také můžete na telefonním čísle 608 333 688, nebo emailu sk@kvi.cz.