27. 4. 2023 - Rady a tipy

Pracovní židle, kterou není potřeba složitě nastavovat, a přesto se vám dokonale přizpůsobí? Představujeme vám revoluční židli FOLLOWME, za jejímž návrhem stojí německý designér Andreas Krob.

O této a dalších dvou novinkách v sortimentu LD seating jsme Vám již psali v našem Blogu dříve. Židli jste si také mohli poprvé prohlédnout a vyzkoušet v říjnu loňského roku na mezinárodním veletrhu Orgatec, kde slavila velký úspěch. Nyní je FOLLOWME konečně zařazena do stálé produktové nabídky LD seating. Série FollowMe bude k dispozici od začátku května 2023.

FollowMe je technologicky nejkomplikovanější židle, kterou společnost LD seating kdy vyvíjela. Její vývoj trval téměř 4 roky. Designér Andreas Krob se při návrhu FOLLOWME zaměřil především na inovativní typ opěráku. Výsledkem je velmi flexibilní opěradlo, které pružně reaguje na každý pohyb a dává více přirozené podpory zádům.

Výrazným prvkem židle FOLLOWME je také mírně zvednutý sedák, který pomáhá páteři udržet při sezení esovitý tvar, a to i bez bederní opěrky nebo cíleně pozorného sezení. „Při sezení na rovném povrchu se pánev naklání dozadu. Páteř se deformuje ze svého esovitého tvaru do jednoduchého zakřivení a meziobratlové ploténky jsou v důsledku toho nerovnoměrně zatěžovány, což vede k bolesti zad. Díky poloze pánve, kterou určuje systém FOLLOWME, se tomuto nesprávnému zatížení automaticky zabrání,“ vysvětluje Andreas. „Ať už se opíráte zády a rozjímáte, protahujete se nahoru, abyste se zhluboka nadechli, nebo se díváte přes rameno, každý váš malý i velký pohyb v zádech se okamžitě reflektuje do opěráku židle.“

Židle FOLLOWME se vyrábí s hliníkovým zádovým spojením v leštěném, nebo černě lakovaném provedení. Zadní část opěráku pokrývá černá nylonová síťovina a přední část může být čalouněna speciální šedou nebo černou 3D pleteninou s červeným prošíváním nebo látkou s prošíváním. Prošívaný sedák židle je čalouněn látkou. Na výběr má zákazník ze dvou typů područek – pevných hliníkových a nastavitelných plastových. Kříž židle si může zvolit v leštěném hliníku nebo černý nylonový.

K dispozici je také speciální verze židle FollowMe 452-SYQ s červenými detaily, která svým designem zaujme mnohé hráče počítačových her.

Přednosti nových modelů židlí FollowMe:

Pracovní židli FollowMe není potřeba složitě nastavovat, a přesto poskytne vašim zádům dokonalou oporu při každém malém i velkém pohybu.

  • inovativní velmi flexibilní opěrák
  • mírně zvednutý sedák pomáhající páteři udržet esovitý tvar
  • široká nabídka volitelných područek a dalšího příslušenství
  • výběr různých potahových látek vč. novinky 3D pleteniny ShapeKnit
  • kříž leštěný hliníkový nebo černý nylonový

ceny od 18 150 Kč s DPH, dle typu čalounění a doplňků, 5 let záruka, český výrobek

Zaujaly Vás novinky ze série FollowMe nebo hledáte jiný model? Sortiment sedacího nábytku od LD Seating si můžete prohlédnout v našem e-shopu. Nebo zajděte do naší prodejny K + V Interier v Českých Budějovicích, kde Vám s výběrem rádi poradíme. Kontaktovat nás také můžete na telefonním čísle 608 333 688, nebo emailu sk@kvi.cz.