27. 2. 2023 - Rady a tipy

Dle ergonomických specialistů je pro lidské tělo nepřirozené nacházet se po delší dobu ve stejné pozici a nejlépe funguje v pohybu.

Je tedy pochopitelné, že 8 a více hodin nepřetržité práce za počítačem dá našemu tělu zabrat. Může dokonce způsobit dlouhodobé zdravotní potíže. Jak ale zabránit nekonečnému sezení při práci za počítačem?

Výškově stavitelné stoly Vám dovolují snáze změnit pozici při práci ze sedu do stoje a naopak. Dále umožňují nastavit si správnou výšku stolu dle Vaší postavy, tak, aby při sedu netrpěla Vaše záda, ramena ani lokty. Nutně to nemusí znamenat stát na nohou celý den, ale častější změna pozic během dne je doporučována a může Vaše tělo ovlivnit v mnoha aspektech.

1. Bude Vám to lépe myslet

Během pracovního dne se často vyskytují úkoly, které musí být splněny velmi rychle. Experti tvrdí, že při stání se mozková aktivita zvýší až o 20 %. Nachází-li se Vaše tělo stále ve stejné pozici, tělem proudí nedostatečně okysličená krev a zpomaluje tím i mozkové funkce. Zaměstnanci, kteří střídají pozici sedu a stoje, disponují větším množstvím energie a pociťují menší únavu.

2. Předejdete nebo zmírníte bolesti zad

Zdvihací mechanismus výškově stavitelných stolů umožňuje nastavení správné výšky sezení či stání a podstatně snižuje riziko přetížení páteře a následných potíží. Je to tedy vhodný doplněk k Vaší kancelářské židli. Střídáním pozic ulevíte nejen Vaší páteři, ale i svalům kolem ní a nebudete tak zbytečně riskovat bolesti zad. Práce ve stoje může snižovat napětí a bolesti zad.

3. Zrychlíte svůj krevní oběh

Pokud je naše tělo neaktivní, sníží se tepová frekvence a rychlost krevního oběhu se logicky zpomalí. To může vést k otokům kotníků a křečovým žilám. Tepová frekvence sedícího člověka se pohybuje kolem 70 - 80 tepů za minutu. Při stání se tepová frekvence mírně zvýší, typicky o 10 - 15 tepů za minutu, aby tělo zachovalo přítok krve do mozku a srdce.

4. Ušetříte čas

Jak je již známo, díky efektivní práci dosáhnete lepší produktivity, která s sebou přináší lepší pracovní výsledky. Bylo odhadnuto, že výškové stavitelné stoly zvyšují produktivitu práce zhruba o 10 %. Představte si tedy, že místo 40 hodin strávených nad projektem, nad ním strávíte pouze 36. A 4 hodiny času, je polovina standardní pracovní doby!


Pokud jsme Vás zaujali, že výškově stavitelný stůl je pro Vás zajímavým řešením, pojďme si představit naši poslední novinku v oblasti výškově stavitelných stolů.

Do našeho sortimentu jsme zařadili nový typ levných výškově stavitelných stolů, které Vám zpříjemní práci u počítače.

Elektrická výškově nastavitelná třísegmentová podnož

Pomocí výškově stavitelné stolové podnože NLM001 si vytvoříte vlastní výškově stavitelný stůl, který se Vám dokáže přizpůsobit.

Elektrickou výškově stavitelnou podnož NLM001 stačí pouze namontovat na stávající desku vašeho pracovního stolu, nebo si samozřejmě můžete pořídit novou desku samostatně.

Základní varianta zahrnuje: 3segmentová podnož, 2 synchronizované motory, rozsah výšek: 58-123 cm, pro šířku desky: 120-200 cm, antikolizní systém, paměťový ovladač s funkcí Active, tichý chod a jednoduché ovládání, plynule elektricky nastavitelná výška, rychlost zdvihu: 38 mm/s, nosnost 125 kg (v rozloženém zatížení)

Barva kovů: bílá RAL 9016, černá RAL 9005, šedá RAL 7045

cena 8 458 Kč vč. DPH, záruka 2 roky na elektroniku a 5 let na konstrukci

Prodej jen samotné podnože bez stolové desky. Rádi Vám zajistíme desku na míru, přesně podle Vašich představ. Neváhejte nás kontaktovat pro zpracování nabídky „na míru“.

Novou výškově stavitelnou podnož si můžete online prohlédnout v e-shopu, nebo si ji můžete osobně vyzkoušet a objednat v naší prodejně K + V Interier. Kontaktovat nás také můžete na telefonním čísle 608 333 688, nebo emailu sk@kvi.cz.