15. 7. 2022 - Rady a tipy

Představujeme Vám mladou společnost PUR seating, nového dodavatele vypěňovaných korpusů židlí a křesel nejen pro společnost LD Seating.

Podobnost názvů firem není náhoda, LD Seating je její zakladatel, společně s italskou firmou Essepieffe, která je evropským leaderem ve výrobě polyuretanových produktů.

Essepieffe má výrobu v Itálii, odkud distribuuje produkty do celého světa, a dlouhou dobu je odtud dovážela i k nám do Boskovic společnost LD Seating. Díky založení PUR seating je nyní schopna korpusy vypěňovat sama, takže se zjednodušuje logistika i zásobování. Zároveň šetří životní prostředí, protože předtím vozila materiál z Itálie každých 14 dní.

Vyrábí si nejen sedáky pro klasické pracovní židle, ale i tvarově složitější díly a korpusy pro série HARMONY a HARMONY MODERN, FLEXI, FUNGHI nebo MELODY.

Díky znalosti špičkových technologií a zkušenosti pracovníků LD Seating jsou schopni vyrábět vypěňované produkty nejen pro vlastní potřebu, ale i pro další firmy, které hledají kvalitu a nechtějí jít cestou velkovýroby.

Výrobky vypěněné ve formě sebou nesou celou řadu výhod. Dají se tak vytvářet i složitější a členitější tvary, které by nebylo možné vyříznout z PUR bloků tak, aby se zachovaly všechny detaily v dostatečné kvalitě. Vypěněné díly se potom používají jako korpusy čalouněného nábytku, ale také pro sedačky a měkké komponenty v interiéru vozidel, vlaků nebo autobusů, části dětských sedaček, nebo zdravotnických lůžek.

Společnost PUR seating vznikla jako výsledek dlouholeté spolupráce firmy LD Seating s.r.o. zastoupené rodinou Hurábů s firmou Essepieffe Italia S.R.L. zastoupené rodinou Centrella.

Po letech úspěšné spolupráce se z logistických a ekologických důvodů obě rodiny rozhodly založit společnou firmu PUR seating, kde se spojí zázemí a dobrá geografická pozice LD Seating s know how rodiny Centrella. Vznikla tak nová dynamická firma, která čerpá z dokonalé znalosti oboru italských společníků a má ambice stát se významným hráčem na trhu s polyuretanovými výrobky.