23. 8. 2022 - Rady a tipy

Při dlouhodobém sezení na pracovišti byste se měli vyhýbat napětí zejména v oblasti krční páteře a zad a předejít tak bolestem.

Balanční klekačky a stoličky jsou zajímavou a zdraví prospěšnou alternativou ke klasické kancelářské židli, používané v domácí pracovně nebo dětském pokoji.

Správně byste měli často měnit polohu sedu a nezůstávat sedět dlouho v jedné poloze. Při strnulém sezení se totiž některé svaly přepínají a tuhnou, zatímco jiné jsou zcela bez aktivity a tím dochází k bolestem a oslabování zad. Balanční sezení je proto ideální způsob, jak alespoň krátkodobě (několikrát denně) svá záda aktivovat, rovnat a posilovat, a to vše podvědomě bez přerušení práce u psacího stolu.

Balance sama zajistí podvědomé zapínání různých svalů a hledání pohodlné polohy. Několikrát denně znamená třeba až tisíckrát ročně, to je již velká investice do Vašeho zdraví! Stačí si jen přesednout z klasické židle na balanční bez přerušení Vaší práce a po nějaké době zase zpět.

Balanční klekačky Rokko ze série Nest-nature jsou vybaveny ergonomicky tvarovaným 3D sedákem a oporou nohou čalouněnými dle výběru v 5 odstínech 100% čisté střižní ovčí vlny nebo ve 24 odstínech polyesterových potahů Cosma, Carlos a Urban. Od května 2021 nově také v potazích Aquaclean!

Nosnost max. 100 kg!, pro výšku postavy 155 - 185 cm

Výška PUR pěny 3 cm. Stoličky jsou vyrobeny z tvarované bukové překližky 14 mm s pohledovými dýhami buk 96, povrchová úprava pouze přírodní olej.

Klekačka Rokko nabízí všechny ergonomické přednosti jako stolička Ercolino, navíc však ještě větší dynamiku sezení. Rokko nabízí možnost častěji měnit pozice sezení: buď po stranách s nohami na podlaze nebo s koleny na přední čalouněné podpěře, kdy nohy jsou pak zasunuty dozadu.

Klekačka je díky vhodně zakřiveným plochám korpusu stabilní, reaguje však na změnu polohy sezení z aktivního do uvolněného držení těla mírným výkyvem. Tyto změny polohy korpusu při různých pozicích sezení zajišťují vždy přirozené, ergonomické držení těla, které je prevencí proti napětí za krkem, v ramenou a zádech. Velmi pozitivní zejména pro bederní páteř je správné naklonění pánve při sezení s oporou kolen.

Jaké jsou přednosti balančního sezení?

  • svou pružnou konstrukcí nás nutí sedět v mnohem zdravějších pozicích, než na běžných židlích
  • dokáže se přizpůsobit tělu sedícího tak, aby se nepohodlí při sezení snížilo na minimum
  • umožňuje měnit pozice sezení, rozdělit tlaky v těle a uniknout tak nezdravému držení těla
  • podporuje dynamické, správné a flexibilní pozice sezení, které zlepšují koncentraci a výkon
  • umožňuje roztažení hrudního koše a napomáhá bráničnímu dýchání, ulehčuje přitom krevní cirkulaci, která zvyšuje příliv krve do mozku a tím zlepšuje koncentraci
  • umožňuje pohyblivost pánve, trupu a horních končetin, snižuje problémy s bederními a krčními obratli a ztuhlými rameny
  • chrání přirozenou, fyziologickou strukturu páteře, zejména v její bederní části
  • chrání přírodu - vyrobeno z přírodních materiálů a obnovitelných zdrojů (dřevo, vlna, kokos, přírodní oleje)

ceny od 10 709 Kč s DPH, záruka 3 roky

Zaujala Vás balanční klekačka Rokko? Zajděte do naší prodejny K + V Interier v Českých Budějovicích, kde Vám s výběrem rádi poradíme. Kontaktovat nás také můžete na telefonním čísle 608 333 688, nebo emailu sk@kvi.cz.