10. 8. 2021 - Rady a tipy

Výběr konferenčního stolku není vždy jednoduchou záležitostí. Připravili jsme si pro Vás tento článek, abychom Vám to ulehčili. Takový stolek může Vaši místnost pozvednout a udělat ji útulnější.

Také bývá skvělým doplňkem do interiéru, proto by se tam měl samozřejmě hodit. Samozřejmě by měl být i praktický a ne pouze „na oko”. Jak zařídit to, aby byl tím pravým a praktickým doplňkem Vašeho interiéru, se dozvíte na následujících řádcích.

Konferenčních neboli odkládacích stolků je na výběr samozřejmě mnoho druhů, velikostí a zpracování. Měli byste mít na mysli mnoho proměnných, podle kterých se při výběr řídit.

1. Máte mnoho návštěv?

Jednou z prvních věcí, na kterou byste měli myslet je to, zda Vás často navštěvují členové rodiny nebo přátelé. V tom případě je důležité disponovat větším konferenčním stolkem, abyste na něj mohli pokládat občerstvení pro návštěvu.

Není komfortní, když připravíte bohaté občerstvení a poté ho nemáte kam dát a musíte kvůli tomu přendávat veškeré věci, které na stole jsou, a tím často dochází k nechtěnému rozlití nápojů či rozbití nádobí. Zároveň to není pohodlné ani pro návštěvu, jelikož se obává cokoliv vzít, aby o něco nezavadila a něco tak nerozbila.

Ač se to může zdát jako banalita, je důležité na tento aspekt myslet a při výběru konferenčního stolku na něj dbát.

2. Rodiče malých dětí pozor!

Při výběru konferenčního stolku by měli být obezřetní i rodiče s malými dětmi. Nebezpečné totiž mohou být ostré hrany stolu, o které se děti mohou zranit, a to nikdo z rodičů nechce. Vhodné jsou proto oválné či kulaté stoly, o které se děti nezraní.

Je ale třeba zmínit, že děti se mohou zranit kdekoliv a Vy nejste schopni zajistit maximální bezpečnost ve svém domě a zakopnout může Vaše dítko i o oválný stolek. Nicméně je třeba na tuto skutečnost brát zřetel.

3. Nepodceňte velikost

Velikost stolku je velice důležitým aspektem, který může jeho celkový dojem v místnosti pokazit, nebo naopak posílit. Musíte myslet na to, aby byla velikost stolku úměrná velikosti sedací soupravy a zároveň velikosti celé místnosti. Zvažte tedy, zda Vám bude vadit, když se budete muset z gauče ke stolku vždy sehnout, pokud zvolíte nižší velikost.

Některé stolky disponují úložným prostorem, který Vám může ušetřit místo a zároveň ze stolku udělat hezký designerský kousek.

4. Styl a materiál

Další nezanedbatelnou proměnnou ve výběru stolku je jeho zpracování. Je potřeba zmapovat celou místnost a rozhodnout se, jaký materiál bude tím nejvhodnějším. Pokud je většina nábytku v místnosti v dezénu dřeva, nejspíše bude i dřevěný konferenční stolek tou správnou volbou.

Časté jsou stále skleněné stoly, u kterých byste měli mít na mysli jejich možné poškrábání nebo nutnost častějšího mytí a leštění.

5. Nepodceňte barvu

Zapomenout byste neměli ani na barvu stolku, která může hrát velkou roli. Pokud máte místnost laděnou především do jedné barvy, nemusíte se obávat zvolit stolek jako akcentní prvek a celou místnost tím takzvaně „rozbít” a oživit. Naopak pokud už v místnosti převažuje kombinace více barev, drželi bychom se při výběru stolku při zemi a volili barvu, která v místnosti převažuje.

Posledních několik let jsou oblíbené bílé konferenční stolky, které jsou svou barvou celkem univerzální. Pozor ale na leštěné a lesklé varianty, které se mohou brzy poškrábat.

Věříme, že naše tipy Vám budou nápomocné a výběr stolku pro Vás tak bude příjemnější záležitostí.

Pokud si ale s výběrem stále nevíte rady, můžete nás kontaktovat na čísle 608 333 688, nebo emailu sk@kvi.cz a rádi Vám s výběrem konferenčního stolku poradíme. Nebo zajděte do naší prodejny K + V Interier v Českých Budějovicích, kde Vám poradíme rádi osobně.