19. 3. 2020 - Rady a tipy

Strávíte za současné situace pracovními činnostmi více času doma než v práci? Pokud jste si odpověděli ano, tak je právě teď ten nejlepší čas uvažovat o zřízení domácí pracovny. Chce to jen vše dobře promyslet a získat tím za rozumnou cenu prostor, kde se budete cítit příjemně a ničím nerušeni.

Jak si připravit domácí kancelář

strávíte za současné situace pracovními činnostmi více času doma než v práci? Pokud jste si odpověděli ano, tak je právě teď ten nejlepší čas uvažovat o zřízení domácí pracovny. Chce to jen vše dobře promyslet a získat tím za rozumnou cenu prostor, kde se budete cítit příjemně a ničím nerušeni. Chytře zařízená domácí kancelář je zkrátka investice, která se Vám rychle vrátí. Ptáte se jak na to?

Prvním a zároveň hlavním kritériem bude výběr místa, kde se budeme cítit příjemně a kde rušivé elementy snížíme na minimum. V ideálním případě by se mělo jednat o samostatnou místnost s dostatkem světla a vlastním vchodem. K zahození nebude ani to, když si prostor vybavíme veselými barvami, případně květinami. V takovém prostředí Vás práce bude těšit, nebo přinejmenším alespoň méně obtěžovat. Taková místnost, či pracovní prostor se ovšem neobejde bez kvalitního pracovního vybavení, které je závislé na druhu práce, které na něm vykonáváme. Na vybavení bychom rozhodně neměli šetřit, jelikož se jedná o naše pohodlí a v neposlední řadě o naše zdraví. Zkrátka proto abychom se při práci cítili dobře, je třeba kvalitního vybavení, které nám dopomůže k co nejlepším pracovním výsledkům.

Při výběru kancelářského stolu platí zásady kvalitního vybavení dvojnásob. Důležitou roli hraje taktéž umístění stolu do prostoru. Kam tedy stůl postavit? Měli bychom mít pevnou zeď v zádech a nezablokovaný výhled přes stůl na dveře, aby nás při práci nikdo nevyrušil a abychom věděli, kdo za námi do místnosti přišel a nebo raději preferovat dostatečný přísun denního světla? Zásada je taková, že doma nepotřebujeme vidět na dveře a lepší pro naše oči je umístění stolu u zdroje přírodního světla, tak aby neoslňovalo nás, ani náš monitor. Samozřejmě záleží na jaké světové straně máme okno a zda jsme leváci či praváci. Podle toho bychom měli umístit pracovní stůl. Špatně je rovněž koukat přes monitor přímo do okna.

Jaké by měl mít takový stůl parametry? Při výběru se hlavně zajímáme o správnou šířku a hloubku stolní desky. Dostatečný prostor pro nohy, velikost pracovní plochy, na které by mělo zůstat po rozložení pomůcek dostatek místa pro pohodlně opření rukou. Měl by také mít pevnou konstrukci. Domů bychom měli volit spíše stoly na deskových nohách, protože nám více navozují pohodu dřevěného dezénu a volit spíše jednobarevné  řešení.  

Samozřejmě pokud nemáme zařízený ultramoderně celý dům, zde budeme volit spíše designové kovové podnoží a více moderní barvy k nábytku. 

Stůl lze ještě dodatečně nakonfigurovat, tak aby co nejlépe odpovídal našim představám. Nutno dodat, že výběr stolu a židle je přímo závislý na charakteru práce, kterou vykonáváme.

Pro pohodlnou práci připadají také v úvahu zásuvkové kontejnery, skříně a skříňky nebo různé jiné další doplňky, které nám práci co nejvíce usnadní a umožní nám ji tak vykonat maximálně profesionálně a kvalitně. Tyto skříňové doplňky by se měly umisťovat, tak abychom je měli co nejblíže k pracovní židli a nemuseli jsme odcházet pro jeden šanon na druhou stranu homeoffice.

Dalším důležitým prvkem, který budeme při práci potřebovat je kvalitní, ergonomická a výškově nastavitelná židle. Například Ergonomická židle POFIT DARK GREY. Jedná se o High Tech židli, vybavenou bluetooth, která komunikuje s uživatelem přes aplikaci staženou v mobilním telefonu, nebo tabletu. Takovou židli můžete společně ještě s dalšími odzkoušet na naší vzorkovně a otestovat si ji. 

Nabízíme taktéž 3D návrh interiéru kanceláře včetně zaměření a dále za Vaší přímé spoluúčasti na návrhu na prodejně a okamžitého připomínkování. Osvědčil se nám i kontakt a návrh přes našeho jednoduchého návrháře kanceláře, kdy zadáte Vaši základní představu o interiéru kanceláře a my s Vámi dotáhneme vše do zdárného konce.

Jsme zde zkrátka pro Vás připraveni použít naše 25leté zkušenosti při návrhu kanceláří a poradit Vám. Více o nás a kontaktech na pracovníky, kteří Vás pomohou s návrhem interiéru naleznete v sekci Kontakt.

Ukázky realizací https://www.kvi.cz/ukazky-realizaci

Nábytek do domácí kanceláře můžete také pořídit na https://www.crosta.cz/kategorie/kancelarsky-nabytek