19. 2. 2020 - Rady a tipy

Ale neposadíte se jen tak na něco, posadíte se do první high-tech židle na světě s aplikací Bluetooth. Už bylo dost nepohodlných drahých židlí, které Vám měly na 100 % pomoci od bolesti zad, ale nefungovaly tak, jak skutečně měly.

Budoucnost je tu, z toho se posadíte…

            Ale neposadíte se jen tak na něco, posadíte se do první high-tech židle na světě s aplikací Bluetooth. Už bylo dost nepohodlných drahých židlí, které Vám měly na 100 % pomoci od bolesti zad, ale nefungovaly tak, jak skutečně měly. Důvodem, proč Vás z drahých židlí nadále bolí záda je často fakt, že židle není nastavená, tak, jak by skutečně měla. Sto lidí, sto rozdílných páteří. Snad se v budoucnu dočkáme toho, že židle bude sama skutečně vědět, co je pro Vás dobré. Dobrá zpráva je ta, že ta budoucnost tu je a je tu právě teď. Světem ergonomického sezení Vás provede první high tech židle POFIT.

 V čem je skutečně rozdíl mezi židlí POFIT a klasickou židlí?

          Skutečný rozdíl mezi první high-tech židlí POFIT a klasickou ergonomickou židlí je ten, že židle POFIT je skutečně schopna informovat uživatele o špatném držení těla a následném nastavení židle pro maximální pohodlí. Bionická páteř s opěrákem židle spolu komunikují a všechny informace o posedu člověka nebo špatném nastavení ihned odesílají do chytré aplikace umístěné v telefonu.     

21. Století v praxi

            První high-tech židle na světě POFIT komunikuje se svým uživatelem pomocí bluetooth spojení židle - chytrý telefon. POFIT přizpůsobuje finální nastavení bionické páteře a 20 podpěrek zádových svalů a mění tak původní ergonomickou židli. Bionická páteř, kterou high-tech židle POFIT disponuje, podpírá celou páteř i včetně celých skupin páteřních a zádových svalů pro Vaše maximální pohodlí. Bionická páteř podpírá celou páteř prostřednictvím plné podpory 3 plotének hrudní páteře, 5 plotének bederní páteře a 1 ploténky křížové páteře. O to vše se stará bionická páteř sama s minimálním zásahem člověka.

Inovace v sezení

            Židle disponuje 3D opěrkou hlavy s pěti funkcemi, to znamená, že si můžete nastavit dvě výšky, náklon, úhel a tvar. Dále je židle navržena s otevřenou ramenní částí, aby pokrývala celou horní část zad. Více jak 20 všesměrových a dvoukřídlých podpěrek poskytuje jemnou oporu skupinám zádových svalů. A to nejdůležitější ze všeho je automatický systém sledování bederní páteře LIVEMOTION, systém, který Vás upozorňuje, když sedíte špatně a nastavuje společně s Vámi Vaší židli. 3D loketní opěrka umožňuje nastavit výšku, úhel a hloubku, aby předloktí byla ve správné poloze a odlehčilo se co nejvíce Vašim ramenům. Nastavení hloubky sedáku je samozřejmostí, protože každý máme jinou délku stehen. Co ale není samozřejmé je geniálně jednoduché ovládání jednou ergonomickou pákou, kterou ovládáte výšku sedáku, náklon zad a další čtyři polohy. High-tech židle POFIT sama pozná, kdy na ní člověk sedí a automaticky spustí odpor náklonu zad. Libovolně pak lze přepínat mezi dvěma režimy s rozdílnou silou odporu.       

Aplikace

            Konečně se dostáváme k tomu důležitému z pohledu dnešního technologicky vyspělého člověka. Nainstalováním aplikace se spojí chytrá židle s chytrým telefonem a tyto dva se pak o vše postarají. Aplikace Vás dokáže upozornit na špatné držení těla, aplikace Vás také dokáže upozornit na dlouhodobé sezení, které pro Vás není vhodné. Lze takto nastavit cyklus 2, 3 nebo 4 hodin, kdy Vás židle sama upozorní, že dlouho sedíte. High-tech židle POFIT ve spolupráci s chytrou aplikací Vás může analyzovat po celý den a předat Vám informaci, kolik procent ze dne sedíte dobře a kdy je třeba zapracovat na svém správném sezení. Stejně tak můžete analyzovat svoje sezení na týdenní nebo měsíční bázi.